Háttérben a titokzatos sütemény, amelyről csak később írók majd… 🙂 |
Elég régóta nem iszunk kakaót, mert nem tartjuk túl egészségesnek, sem magát a kakaót, sem a tejet, ill. ez utóbbit nem is bírja a gyomrunk. A kitartó blogolvasóknak az is feltűnhetett, hogy a süteményekben is karobbal pótolom a kakaót vagy csokit. De kávét sem iszunk, régebben sem voltunk kávésak, egyszerűen nem szerettük. Így felmerülhet a kérdés, hogy mit iszunk reggelente, vagy esténként? Sokszor frissen préselt gyümölcsleveleket, vagy gyógyteát (mostanában előszeretettel iszunk este citromfű-levendula teát, nagyon finom, és nyugtató is:), de sokszor gabonakávés kukoricatejet. A jelenlegi gabonakávénkat Lengyelországból kaptuk, de bármilyen nagyobb üzletben kapható instant Maci kávé vagy Cikória kávé – ez utóbbit le kell főzni fogyasztás előtt. A kukoricatejet érdemes a Vegetár kft-től beszerezni, nagy mennyiségben olcsóbban kapható náluk, sokkal gazdaságosabb, mint a bio boltos kiszerelésű termékek. Mi a kukoricatejet azért szeretjük, mert nem szójaalapú (ne együnk/igyunk mindig szóját), ill. nagyon krémes, finom állaga van. És mivel semleges ízű, besamellek, pudingok, mártások, sütemények elkészítéséhez is remek, sőt, még spenótba is ez kerül sokszor. És nagyon jó hatással van az emésztésre :)) A recept egyszerű: egy csészéhez 2-3 kiskanál kukoricatejpor, 1-2 kanál méz, és 2-3 kanál kávé szükséges, és persze forró víz (Cikória kávé esetén forrásban lévő vízbe teszünk kávét, kifőzzük, és ezt öntjük bele a forró kukoricatejbe. 🙂