magdireceptek

Forró almás-datolyás palacsinta

Nagyon finom palacsinta. 🙂

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
5 dkg zabpehelyliszt
8 dkg kukoricaliszt
csipet só
1 liter víz
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

1 kg alma
10 szem datolya
1 citrom héja

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük, hozzáöntjük a vizet és olajat. Sózzuk és alaposan összekeverve kisütjük (olaj nélküli, kerámiaserpenyőben). 
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A datolyát kevés vízzel összeturmixoljuk. Ezt öntjük hozzá édesítőszerként. Citromhéjjal is ízesítjük és megpároljuk. Ezzel töltjük meg a palacsintákat. 

Ezeket olvastad már?

Tökmagos kölesfasírt

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók:4 csésze főtt köles (szárazon 1/2 csésze) 4 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 db kápia paprika 1 csésze őrölt tökmag...

Programajánló

vega_pokemontrainer4000

Forrás: http://www.doktornatursziget.hu/egeszsegnap/ DOKTOR NATÚR SZIGET EGÉSZSÉGNAP   az egész család részére a Klauzál Házban Campona mellett                                                     Budafok-Tétény Önkormányzat                                   Doktor Natúr Sziget és a Kohl’s...

Mandulás-szilvás-meggyes „pitetorta”

vega_pokemontrainer4000

Finom és egészséges csemege, nővérkém névnapjára készítettem tegnap. Kb. 15 perc alatt előkészíthető. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 1 ek....