magdireceptek

Fekete olívás hummusz

Én nagyon szeretem a csicseriborsót, férjem kevésbé. Férjem nagyon szereti a fekete olajbogyót, én kevésbé. Így kompromisszumos hummusz készült 🙂 Ugyanis a csicseriborsóhoz szerintem nagyon illik a fekete olajbogyó. 🙂 És férjem szerint is príma így ez a pástétom. Ezentúl így készítem 🙂

Nagyon olcsó csicseriborsó konzervet kaptam, így nem kellett egy éjszakára beáztatni, és utána órákig párolni. Egyszerűen egy kis hagymát pároltam,  erre tettem rá a kis lével összeturmixolt csicseriborsót, köménymagot, kis curry-t, egy gerezd fokhagymát és sót. Néhány keverés után lezártam, belevágtam 4-5 szem fekete olajbogyót és máris volt mit kenni a frissen sült lenmagos kenyérre 🙂 
A csicseriborsó kitűné fehérje-és kalciumforrás, magas a vas-és rosttartalma. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Magas pektintartalma pedig a vércukorszint ingadozást csökkenti. Nyersen mérgező lehet. 

Ezeket olvastad már?

Mákos-eperszószos vegán nudli

Ez volt a mai reggelink. Hozzávalók: 1 kg krumpli30 dkg liszt3 ek.100% extra szűz olivaolaj 2 ek. lenmagpehely—kb. 0,5 kg mákkb....

Zöldborsós-sütőtökös vegán tócsni

Nagyon finom, próbáljátok ki! Egy főzelék mellé tökéletes feltét a mindennapokban. Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó10 dkg sütőtök10 dkg burgonya20 dkg...