magdireceptek

Fald fel falafel-szendvics

Szerintem a falafelt mindenki ismeri és sokan szeretik is. Ez egy csicseriből készült fasírtgolyócska, melyet ehetünk rizs, krumpli mellé is, de akár tehetünk paradicsomos szószba amolyan húsgombócként, vagy készíthetünk belőle falafel szendvicset is. Én most aszalt paradicsommal, sült paprikával és humusszal turbóztam. Kislányunk szerint mennyei volt, bár ő csak a humuszt és a falafelt ette ki belőle 😀

Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó, lecsöpögtetve
1/2 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek. zabpehely
3 ek. csicseriborsóliszt
2 ek. citomlé
só, római kömény, kurkuma, koriander
Elkészítés:
A csicseriborsót, citromlevet és a meghámozott, pucolt hagymákat késes aprítóba tesszük , esetleg minimális vízzel hígítjuk és összeturmixoljuk. Keverjük hozzá a fűszereket, zabpelyhet, csicseriborsólisztet és keverjük össze.
Formázzunk vizes kézzel gombócokat és helyezzük olajjal kikent tepsibe, és kb. 200 fokon 20 perc alatt sütőben süssük meg. Félidőben forgassuk.

Ezeket olvastad már?

Tahinis tavaszváró saláta

vega_pokemontrainer4000

Mi, akik sok időt töltünk kint a kertben és minden évben veteményezünk, a tavasz érkezését is nagyon várjuk. Bár jó...

Vegán gyümölcsös piskóta

vega_pokemontrainer4000

A fotó nem sikerült sajnos, én készítettem, 1 perc alatt, és este is volt már, nem találtam a vakut stb....