magdireceptek

Extra meggyes-málnás-szilvás pite

Ez egy félig-meddig reform suti, de sajnos még nem sikerült teljesen kikísérletezni a bio változatot, mert mindig vendégeknek készül, és olyankor nincsen kedvem kísérletezgetni :). 



Hozzávalók:
Tésztához:


240 g liszt,
14 dkg (pálma)vaj,
6 dkg cukor,
1 tojássárga (helyette lehet zabpehelylisztet keverni a fehér lisztbe, csak nekünk
most volt házi tojásunk),
kis víz.

Töltelékhez:
50 dkg meggy, málna, szilva  
kis fahéj
kb. 8 ek búzadara
kis cukor

A lisztet a (pálma)vajjal kézzel morzsásra keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi vizet, hogy labda formára tudjuk gyúrni a tésztát. A tésztát a hűtőbe tesszük állni egy órára. Közben elkészítjük a tölteléket: a magozott meggyet összekeverjük a málnával, szilvával,  cukorral, a darával, és fahéjjal ízesítjük. A hűtőből kivett tészta felét 2 vékony lapra nyújtjuk. Az elsőt betesszük a lisztezett, olajozott tepsibe, rátesszük a tölteléket, majd az újabb lapot. Megszurkáljuk villával, és az előmelegített sütőben kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Őszi sütőtökös lecsó

Elkezdtek romlani a paprikák, így a héten ettünk bulgurral-hajdinával töltött paprikát, vagy tepsiben sült kakukkfüves-fokhagymás paprikát is, ma hajnalban pedig...

Vegán croissant

A croissant nagy kedvence a gyermekeknek, ezért nagyon megörültem, amikor az egyik kedvenc vegán séfem, Kovács Zoltán vegán croissant receptet...

Spenótos-füstölt tofus palacsinta

Egy új palacsintatészta készült tegnap a konyhánkban: a hagyományos recepthez reszeltem egy nagyobb sárgarépát, ill.hozzáadtam 5 gerezd fokhagymát. Mindezt még...