magdireceptek

Egy kis szendvics – másképp

Biztosan nem vagyok egyedül azzal, ha szeretném, hogy 1. a gyermekeink mindennap ennének főtt ételt, 2. nyers gyümölcsöt és zöldséget is és 3. a kenyeret is valamivel szeretném olykor helyettesíteni. Ez az étel egy ilyen megfontolásból született: szendvics helyettesítésére és tartalmaz elrejtett, friss zöldségeket is ;-).

Hozzávalók:

4 kész tortilla lap

hummusz/avokádókrém/ zakuszka/padlizsánkrém/növényi körözött

paprika, uborka, káposzta, savanyú káposzta

és: BÁRMI, amit szeretnénk elrejteni a gyermekek szeme elől, de szeretnénk, hogy megegyék: koriander, petrezselyemzöld, reszelt répa, cékla, reszelt sajt, tofukockák, szejtán stb.

Elkészítés:

A tortillalapokat megkenjük hummusszal/avokádókrémmel/növényi körözöttel, illetve bármilyen általunk kedvelt krémmel , meghalmozzuk zöldségekkel, tetszés szerint hajtogatjuk és tepsibe téve fogyasztás előtt egy kicsit összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Cukkinis lecsós szójacsíkok

vega_pokemontrainer4000

A tegnap kapott békés megyei  paprika és paradicsomszállítmányból (amelyért köszönet sógórnőmnek) + Rékától tegnap kapott cukkiniből finom cukkinis lecsós szójacsíkokat...

Vegán krémsajtos-paradicsomos „csemege”

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy lehetőség a szilveszter estére. Nagyon szeretjük az alábbi sajtkrém jellegű kencéket, kenyérre kenve, de ételben is felhasználva. Hozzávalók:...