magdireceptek

Édesköményes zellekrémleves

Zellerkrémlevesről már írtam , most azért teszem ismételten, mert egy kicsit módosított recepttel készült ma.

Egy vöröshagymát, egy nagy zellert, egy közepes krumplit és fél édeskömény termést megpucoltam, felkockáztam és vízben megfőztem.

Majd öntöttem hozzá egy doboz zabtejszínt, és összeturmixoltam. A végén sóztam, és kevés olajjal meglocsoltam. Még 2-3 percig főztem.

Nagyon finom lett, és  jólesett ilyen borongós időben. Pirítóssal ettük. 

Ezeket olvastad már?

Vegán áfonyás muffin

Magdi

Hozzávalók: 30 dkg tönkölybúza liszt (lehet 15-15 dkg tönkölybúza/teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt) 12 dkg barna cukor/nyírfacukor/gyümölcscukor 2 ek. foszfátmentes sütőpor...

Mogyoró-öntetes saláta

Magdi

Hozzávalók: 50 dkg káposzta 2 nagyobb sárgarépa 2 marék földimogyoró 1 fej lilahagyma Az öntethez: A mogyoróöntethez: 5 dkg sós mogyoróvaj (krémes,...