magdireceptek

Édes kis (mandulás-aszalt barackos) semmiség

A múltkor bemutatott keksz után egy újabb ajánló: tej-tojásmentes, mézes keksz a 2004 Rena Kft. jóvoltából….Kicsit felturbózva. 🙂 

Hozzávalók:

10 dkg kókuszolaj
8-10 dkg karobpor
5 dkg nyírfacukor
10 dkg pirított mandula
5 dkg aszalt sárgabarack
3-4 szem aszalt datolya

1 csomag tej-tojásmentes Privolat omlós keksz – mézzel 

Elkészítés:

A kókuszolajat felolvasztjuk, a nyírfacukrot megőröljük (kávédarálón), a datolyákat botmixerrel pépesítjük, a mandulákat pedig egy zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd késes aprítóban rusztikus darabokra vágjuk. A barackot is nagyon apróra feldaraboljuk. Majd egy tálban mindent összekeverünk (először a nyírfacukrot és karobot, ill. a datolyát,és ezt követően a folyékony, vagy épp kenhető kókuszolajat), és a kekszekre kenjük mindezt. Behűtjük és kb. 1 óra elteltével tálaljuk is. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Vegán Bounty szelet

Teljesen „véletlen” jött ennek a süteménynek az ötlete (recepteket próbáltam ki, és összevontam két süteményt), és nagyon finom lett, fel...

A milánói revolúciója

A gyerekek nagy kedvence a milánói makaróni. Kb két hetet bírnak ki nélküle. 😀 mi már kevésbé kívánjuk, így kis...