magdireceptek

Diós-barna rizses sült

Feltétnek is nagyon finom, de önállóan is fogyasztható.

Hozzávalók:

4 nagyobb sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 bögre dió
1 csokor friss petrezselyem (v. 3-4 ek. szárított)
3-4 gerezd fokhagyma
4-5 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. pirospaprika
1 ek. paprikakrém
himalaya só – ízlés szerint

Elkészítés:

A rizst kifőzzük, majd egy tálba tesszük. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Erre rászórjuk a megdarált diót, az előzetesen meghámozott és lereszelt répát, a pirospaprikát, ízesítjük a paprikakrémmel, fokhagymával,  sóval. Pár perc alatt „összesütjük-főzzük”. Ehhez hozzákeverjük a reszelt növényi sajtot és olajjal kikent tepsibe simítva 20 perc alatt 180 fokon összesütjük.  
TIPP: Kesudió helyett használhatunk csupán diót. 

Ezeket olvastad már?

Finomfőzelék – kicsit másképp

vega_pokemontrainer4000

A pénteki finomfőzelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a...

Tormás avokádókrém

vega_pokemontrainer4000

Tudom, tudom, a torma és az avokádó párosítása elsőre furcsán hangzik, de nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, ill. mostanában rákaptunk...

Fekete olívás hummusz

vega_pokemontrainer4000

Én nagyon szeretem a csicseriborsót, férjem kevésbé. Férjem nagyon szereti a fekete olajbogyót, én kevésbé. Így kompromisszumos hummusz készült 🙂...