magdireceptek

Diókrém

Tudom, tudom, a dió nem egy kánikulai étel, de behűtve ez a krém igazán finom. Nem csak kenyérre kenve, hanem tésztához adva (diós tészta helyett diókrémes tészta), vagy palacsintába töltve. Vagy egyszerűen a reggeli kására ráhalmozva. 

Sokan sokféleképp készítik, ez az egyik legegészségesebb, leggyorsabb és legfinomabb verzió. 🙂

Hozzávalók:

25 dkg dió
5 dkg méz
5 dkg nyírfacukor (porcukorrá őrölve)
1/2-1 dl Alpro vaníliás szójatej
2 ek. felvert növényi tejszín
2 tk. vaníliapor

Elkészítés

A szójatejet felforraljuk, a diót összedaráljuk. A dióhoz hozzáadjuk a mézet, a vaníliaport , a felvert tejszínt és a forralt tejjel „leforrázzuk”. (Sajnos a tejet nem mértem, így annyit öntsünk hozzá, amennyivel kellemesen lágy krémet kapunk). Összekeverjük, ki-és behűtjük, majd tálaljuk – kenyéren, palacsintába, kására, sőt, kifőtt metélt tésztára is remek!

Ezeket olvastad már?

Trópusi hajdina-tál

vega_pokemontrainer4000

Igen finom reggeli csemege. Érdemes kipróbálni. Nem beszélve arról, hogy vitamindús, egészséges is. Hozzávalók: 8 dl 100% ananászlé8 dkg kukoricakeményítő—...

Zöldséges pizza

vega_pokemontrainer4000

A fotót nem  férjem készítette, hanem ingyenes stock oldalról (www.sxc.hu) származik. 🙂 A tészta elkészítése:  Fél kiló lisztet (fele teljes...

Nyári babgulyás

vega_pokemontrainer4000

Most, hogy kicsi enyhébb az idő, babgulyást készítettem. Mivel nincsen fenn még a receptje, megosztom. 🙂  Hozzávalók: 20 dkg bab...