magdireceptek

Datolyás, kókuszvirág cukros muffin (vegán)

 Hozzávalók:

2 dl finomliszt
1/2 zacskó foszfátmentes sütőpor
2 dl kókuszvirág cukor
1 dl olívaolaj 
2 dl víz 
1/2 csésze dió
1/2 csésze datolya

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, cukrot kimérjük és összekeverjük. Egy másik tálban az olajat, a vizet vegyítjük össze, a diót és a datolyát apró darabokra vágjuk. Mindezt hozzáadjuk a lisztes keverékhez. 180 fokos sütőben muffinformába téve 25-30 perc alatt kisütjük. 


Ezeket olvastad már?

Igyunk sokat a nagy melegben…

Erre a hétre is kánikulát jósolnak.  A mi kis tetőtéri albérletünk átváltozott szaunává, nap közben közel 40 fok is lehet,...

Pácolt tofu – bármikorra

Nagyon szeretjük a tofut. A natúr kevésbé karakteres ízű, így ezt be szoktam pácolni, és addig áll ebben a lében...