magdireceptek

Csicseriborsó vagdalt

Nagyon finom feltét, igazi fehérjebomba. Gyorsan elkészül és nehéz elrontani. 🙂 Fanni nagyon élvezte az elkészítést, és az evést is. 🙂 

Hozzávalók:

25 dkg főtt csicseriborsó
2 nagyobb sárgarépa
1 csokor petrezselyem
5 ek.  kukoricaliszt
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só,római kömény, szárított koriander ízlés szerint
1 szelet rozskenyér
15 dkg tofu


Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd sós vízben,  megfőzzük. A répát meghámozzuk, felkockázzuk és szintén sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt a csicseriborsó, leszűrjük, és összeturmixoljuk. A kenyeret beáztatjuk, kinyomkodjuk és hozzáadjuk.  Párolt hagymával és az összenyomott fokhagymával, fűszerekkel tetszés szerint ízesítjük. a tofut felkockázzuk és a legvégén adjuk hozzá. Olajozott, morzsával megszórt formába tesszük és 180 fokon, kb. 25 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Lecsós rizzsel rakott karfiol

vega_pokemontrainer4000

Akadt itthon egy kis karfiol, barna rizs és sok-sok paprika. Nem volt kérdés, mi készül. Ugyanis Fanni nem szereti magában...