Remek „ropogtatni való” egy majonézes saláta, hotdog mellé, kiegészítve a vacsoránkat vagy reggelinket, de bármilyen köret (pl. pesto-s krumplipüré , vagy metélőhagymás rizs ) mellett is megállja a helyét. Sőt, köretként is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 tk. koriander
2 tk. római kömény
2 tk. só
2 ek. mogyoróolaj (bármilyen olaj megfelelő)
Elkészítés:
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, megmossuk, és letörölgetjük. Egy tálban összekeverjük a fűszereket az olajjal és a karfiolra öntjük, alaposan összeforgatjuk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rátesszük a karfiolokat, a maradék olajat ráöntjük és 150 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Szoktam metélőhagymával is készíteni, akkor csak ez, és napraforgó olaj kerül rá.