magdireceptek

Céklás sós gofri növényi, bazsalikomos sajtszósszal tálalva

Én nagyon szeretem a sós muffint; goffrit, palacsintát, szóval minden olyan édességet, amit sósan is lehet fogyasztani, szívesen kipróbálok. Ez egy remek GM finomság, kenyér helyett is kitűnő alternatíva.

25 dkg cékla

10 dkg répa

7 ek. barna rizsliszt

1 lenmagtojás (1 ek. lenmag + 3 ek. langyos víz

1 ek. olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

só, petrezselyem, kömény – ízlés szerint

Elkészítés:

A répát, céklát meghámozzuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Majd sózzuk és kicsit állni hagyjuk. A lenmagpelyhet vízzel elkeverjük; majd egy tálba nyomkodjuk a lereszelt, levét a só hatására kiengedett zöldségeket. Fűszerezzük és hozzákeverjük a lenmagpelyhet és a lisztet. Gofrisütőben kisütjük: sokáig kell sütni, kb 10 percig. Félidőben forgatjuk. Én most növényi natúr sajtkrémet higítottam egy kis vízzel és bazsalikomlevelekkel együtt elturmixoltam.

Ezeket olvastad már?

Tavaszi saláta

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 2 fej saláta4-5 szem retek1 konzerv doboz kukoricafekete olívabogyó – ízlés szerint1 szelet tk. kenyér6 ek. olívaolaj6 ek. víz3...

Málnás kalács

vega_pokemontrainer4000

Fannus másik nagy kedvence a málna. Ez a recept Nagy Zsuzsától származik, ő tanította meg nekem elkészíteni ezt a finom...