magdireceptek

Céklás sós gofri növényi, bazsalikomos sajtszósszal tálalva

Én nagyon szeretem a sós muffint; goffrit, palacsintát, szóval minden olyan édességet, amit sósan is lehet fogyasztani, szívesen kipróbálok. Ez egy remek GM finomság, kenyér helyett is kitűnő alternatíva.

25 dkg cékla

10 dkg répa

7 ek. barna rizsliszt

1 lenmagtojás (1 ek. lenmag + 3 ek. langyos víz

1 ek. olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

só, petrezselyem, kömény – ízlés szerint

Elkészítés:

A répát, céklát meghámozzuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Majd sózzuk és kicsit állni hagyjuk. A lenmagpelyhet vízzel elkeverjük; majd egy tálba nyomkodjuk a lereszelt, levét a só hatására kiengedett zöldségeket. Fűszerezzük és hozzákeverjük a lenmagpelyhet és a lisztet. Gofrisütőben kisütjük: sokáig kell sütni, kb 10 percig. Félidőben forgatjuk. Én most növényi natúr sajtkrémet higítottam egy kis vízzel és bazsalikomlevelekkel együtt elturmixoltam.

Ezeket olvastad már?

Vegán főzőkör

Mindenkit, aki Debrecenben vagy ahhoz közel lakik, szeretettel látunk a mai első alkalmon. Már sülnek a lángosok, kenyerek, hamburger zsemlék...

Extra meggyes-málnás-szilvás pite

Ez egy félig-meddig reform suti, de sajnos még nem sikerült teljesen kikísérletezni a bio változatot, mert mindig vendégeknek készül, és...

Nyár eleji teljes őrlésű rétes

Folytatódik a Tante Fanny sorozat 🙂 Ma reszelt zöldséglevest ettünk, és utána készítettem ezt a káposztás-répás rétest, amely nagyon gyorsan...