Egy könnyű, gyors, egészséges és finom édesség receptjét hoztam el nektek.
Hozzávalók:
40 dkg cékla (héjával együtt mérve)
10 dkg zabliszt
5 dkg mandulaliszt vagy gesztenyeliszt
5 dkg tápiókakeményítő
1 csapott ek. sütőpor
1/4 evőkanál szódabikarbóna
8 dkg friss datolya
3 ek. almaecet
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1%2 tk. vaníliaőrlemény
10 dkg étcsokoládé
3 dkg olvasztott kókuszolaj
—
1 csomag (20-25 dkg) eper
1 kis doboz növényi tejszín felverve
1 doboz növényi tejföl
Elkészítés:
Nagyon egyszerű: a céklát meghámozzuk, összedaraboljuk és megfőzzük; a datolyát egy kelyhes mixerben a vízből keveset beleöntve, annak segítségével összeturmixoljuk. A csokoládét felaprítjuk, majd a száraz összetevőket (lisztek, keményítő, sütőpor, szódabikarbóna, holland kakaópor, vaníliaőrlemény) és a nedveseket (datolyapaszta, víz, kókuszolaj, almaecet, leszűrt és összetört cékla) külön-külön összedolgozzuk, majd egybekeverjük és hozzáadjuk a felaprított csokit. Olajjal kikent tepsiben 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Eközben elkésztjük a habor: növényi habot verünk fel, ebbe keverjük a növényi tejfölt és a turmixolt epret.
Tálaljuk. A tetejét nyugodtan szórjuk meg pisztáciával, dióval, mandulával, kesudióval. Jól illik hozzá.