Igazi finom, nyári könnyű ebéd.
Hozzávalók:
2 közepes cukkini
6 közepes burgonya
6-8 szem paradicsom
2 lilahagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 dl növényi főzőtejszín / szójadresszing
4 ek. Violife creamy paradicsom-bazsalikom
3-4 tk. levespor és ételízesítő
himalaya só, – ízlés szerint
3 ek. kókuszzsír
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, és felkarikázzuk – a burgonyát és a lilahagymát a legvékonyabban, majd a cukkinit és paradicsomot kicsit vastagabbra. Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a zöldségeket: egy krumplikarikát, majd paradicsomot, cukkinit, lilahagymát, és ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a zöldségek. A szójadresszingbe belekeverjük a sajtkrémet (Violife Creamy) és ezzel meglocsoljuk az egészet. Megszórjuk petrezselyemzölddel és 200 fokon kb. 30-40 perc alatt összesütjük.
A „sajtkrém” helyett használhatunk sörélesztőpelyhet is, de mindkettő kihagyható.