magdireceptek

Burgonyás tönkölykenyér

Nagyon finom kenyér receptje alakult ki valamelyik nap a konyhámban. 🙂 A tönkölykenyér tömör szokott lenni, könnyebben szárad, de most a burgonya miatt sokáig puha volt. 🙂

Hozzávalók:

1,5 bögre tönkölyliszt
0,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre durumliszt
1 bögre finomliszt
2 közepes burgonya
1 bögre víz
3 dkg élesztő
1 ek. méz

Elkészítés:

Hagyományos módon kevés langyos-mézes vízben az élesztőt felfuttatjuk.  A burgonyát héjában megfőzzük és kihűtjük, meghámozzuk, összetörjük. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a burgonyát, a felfutott élesztőt és a vizet. 5-10 percig dagasztógéppel bedagasztjuk. 1 órát meleg helyen kelesztjük, majd olajozott, lisztezett formába tesszük, és még 30 percig kelesztjük. Vízzel megkenjük. A sütőt a legalacsonyabb fokára állítva betesszük újabb 20 percig kelni, majd közepes lángon 40-50 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán Gundel palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Egy újabb palacsintatészta recept, amelyben nincsen tej, tojás. A zabpehelylisztet zabból is kávédaráló segítségével elkészíthetjük, így a legolcsóbb. 🙂 Hozzávalók...

Kókusztejes gyümölcsleves

vega_pokemontrainer4000

A tegnapi meleg időben jólesett ez a hideg leves. Mára is maradt, ekkor pedig a reggeli müzlit ebbe tettük bele...

Goldenblog és Az ősz ízei

vega_pokemontrainer4000

Egyrészt hoztam egy fotót Az ősz ízeiből. :-). Augusztus 20-át mi (Nagy Zsuzsa, férjem és én) egy jó nagy fotózással...