Holnap estebédre három fiatalember érkezik hozzánk, akiknek ma készültem elő: valami kiadós, közkedvelt és fiatalos ételt szerettem volna készíteni. És az előző napok tésztasorozatát sem szerettem volna megtörni 🙂 Így a bolognai mellett döntöttem, hiszen volt otthon szója, paradicsom, spagetti, fűszerek, tészta is..kell ennél több?
Kifőztem a tojás nélküli, durumtésztát, ill. közben hagymát pároltam, amire kis köményt, pirospaprikát, sót és szétvágott, előzőleg beáztatott-kinyomkodott-10 percig forrásban levő vízben megfőzött-szójacsíkokat tettem (ezt is nagy kiszerelésben, olcsón a Vegetár-tól vesszük), egy kis vízzel felöntve pörköltet készítettem. Amikor majdnem elkészült, került bele két üveg paradicsompüré, kis méz, és bazsalikom, rozmaring, oregano. Sajtot nem eszünk hozzá, gondolom a fiúk nagy bánatára. Helyette tofut reszelünk majd rá. 🙂