Hozzávalók a palacsintához:30 dkg finomliszt20 dkg teljes őrlésű liszt10 dkg zabliszt5 dl növényi tej1/2 dl olaj9 dl szénsavas vízfél citrom leveHozzávalók a nemtúró krémhez:
1 bögre köles
2 citrom héja
1 citrom leve
növényi tej
vaníliás nyírfacukor – ízlés szerint
nyírfacukor – ízlés szerint
Hozzávalók a vanília öntethez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl növényi tej
ízlés szerinti édesítő
Elkészítés:
A palacsintát a hagyományos módon kikeverjük és olaj nélküli serpenyőben kisütjük. A kölest előző este kifőzhetjük, háromszoros mennyiségű növényi tejben. Másnap összeturmixoljuk, hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet, vaníliás cukrot, nyírfacukrot. A vaníliás pudingot kikeverjük hideg vízben, majd beleöntjük a forrásban lévő tejbe. Megfőzzük. A kisütött palacsintákat megtöltjük, feltekerjük. Majd félbevágjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük a megtöltött, félbevágott palacsintákat, majd leöntjük az egészet a pudinggal. 200 fokon kb. 10 perc alatt összesütjük.