Finom kenyérre való pástétom, amely köszönhetően a lencse fehérjetartalmának, igen egészséges. 🙂
Hozzávalók:
1 csésze bio barna lencse
1/2 csésze bio vöröslencse
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek. kókuszzsír
1 ek. olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
1 babérlevél
só – ízlés szerint
ételízesítő mix
1 ek. mustár
1 kisebb csokor petrezselyem
1/2 csésze bio vöröslencse
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek. kókuszzsír
1 ek. olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
1 babérlevél
só – ízlés szerint
ételízesítő mix
1 ek. mustár
1 kisebb csokor petrezselyem
Elkészítés:
A barna és vöröslencsét kiválogatjuk és külön-külön babérleveles, sós vízben megfőzzük. (Más főzési idő miatt szükséges külön főzni: a vöröslencse sokkal hamarabb megpuhul.)
Eközben meghámozzuk a hagymát és 1 ek. olívaolajon és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Amikor megfőttek a lencsék, leszűrjük őket, és a hagymás alaphoz adjuk. Ízesítjük az ételízesítő mix-szel, ill. fokhagymával, hozzáadjuk a kókuszzsírt és botmixerrel tetszőleges állagúra elturmixoljuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a sörélesztőpelyhet is. Kihűlés után kenyérre kenve tálaljuk.
Eközben meghámozzuk a hagymát és 1 ek. olívaolajon és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Amikor megfőttek a lencsék, leszűrjük őket, és a hagymás alaphoz adjuk. Ízesítjük az ételízesítő mix-szel, ill. fokhagymával, hozzáadjuk a kókuszzsírt és botmixerrel tetszőleges állagúra elturmixoljuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a sörélesztőpelyhet is. Kihűlés után kenyérre kenve tálaljuk.