Hozzávalók (kb. 55 karikához):
3 szikkadt, teljes kiőrlésű/graham/korpás kifli
10 ek. 4 szűz olaj mix
4 tk. fokhagyma granulátum
2 gerezd fokhagyma, nagyon apróra összetörve
1 tk. himalaya só
2-3 tk. bio levespor és ételízesítő
3 tk. szezámmag
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk, ill. a közepüket is kiszedhetjük egy gyűszűvel. Egy tepsibe tesszük -fektetve- a kiflikarikákat, majd 180 fokon 10 percig sütjük a karikákat. Ekkor -ha szép színt kaptak – megforgatjuk őket és lekenjük ecsettel mindkét felüket az előre elkészített fokhagymás olajjal (olívaolajat elkeverjük fokhagymagranulátummal, sóval, őrölt szezámmaggal). Így is 10 percig sütjük. Közben figyeljük, hogy ne égjenek le a kiflik.
TIPP: lehet az olajba pizza fűszerkeveréket tenni, vagy fűszersót, gabonakolbászt. Mindenhogyan finom lesz 🙂