magdireceptek

Aszalt paradicsomos, napraforgós tofupástétom

Ehhez hasonló pástétomot már készítettem, ill. az eredeti receptet A tél ízei könyvben jelentettük meg (ami még korlátozott számban kapható, a blogra hivatkozva -szerkesztoseg@nyitottszemmel.hu címre írva – akciós, 1300 Ft-os áron:-) Visszatérve a pástétomra:

Hozzávalók:

1 pritaminpaprikás tofu
10 db aszalt paradicsom
1/2-1 ek. extra szűz olívaolaj 
só-ízlés szerinte
4 gerezd fokhagyma
2 ek. bazsalikom
1 nagy marék napraforgó
kevés víz

Elkészítés:

Egy magas falú tálba belekockázzuk a tofut, majd az aszalt paradicsomot is. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott fokhagymát,  az előzőleg kávédarálón megdarált napraforgómagot és az olajat, ill. 2-3 ek. vizet. Az egészet botmixerrel krémesre zúzzuk. Ezután adjuk hozzá a friss bazsalikomot (4-5 levéllel), vagy 2 ek. szárítottat. Nagyon finom pástétom, más ízesítésű tofuval is elkészíthető.

Ezeket olvastad már?

Magvas, grahamlisztes hotdog kifli

Sajnos a vakunk szervizben van, így ez a kép nem a legszebb… Tegnap nem volt kedvem kenyeret sütni, ezért finom,...

Mandula-besameles spenótos lasagne

Gyerekek nagy kedvence -mint minden más tésztaétel 😉 -, a lasagne is, amelyet többször paradicsomos raguval készítek, de van, amikor...

Póréhagymás-kurkumás csicserileves

Hozzávalók: 2 közepes póréhagyma15 dkg csicseriborsó3-4 tk. kurkuma3 gerezd fokhagymahimalaya só – ízlés szerintlevespor és ételízesítő2 ek. kókuszzsír1 dl szójadresszing1...