magdireceptek

Almás-mézes krémes

Hozzávalók:

25 dkg liszt
8 dkg méz
4 dkg kókuszolaj
10 dkg nyírfacukor
8 dkg zabpehelyliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
1 citrom héja
1 marék darált mandula
kb. 1 dl víz 

1l Vegimilk
2 csomag vaníliás puding
5 ek. nyírfacukor

1/2 kg alma

Elkészítés:

Az alapanyagokat  alaposan összedolgozzuk, kb. 15 percig állni hagyjuk. Majd kétfele szedjük és lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk mindkét tésztát. Olajozott-lisztezett tepsiben mindkettőt 15 perc alatt kisütjük. A pudingot a hagyományos módon elkészítjük, az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd megpároljuk. A tésztalapokat széltében ketté vágjuk, így lesz 4 kisebb lapunk. Amikor kihűltek a tésztalapok, illetve a töltelékek, vékonyan megkenjük: tészta-vaníliás puding-tészta-alma-tészta-vaníliás puding-tészta-alma. Nekünk puding maradt ki, nem szükséges az összeset beletenni, mert nagyon megpuhítja a tésztát.

Ezeket olvastad már?

85 km

Férjem fotózott, én sárga kapucnis pulóverben, kék nadrágban vagyok a fotón, balról hetedikként. 🙂 Tegnap egy csodaszép napot töltöttünk barátainkkal....

Kifőztük -karácsony idén is

Idén is lesz Kifőztük karácsonyi különszám, amelyben az én vegán -átvariált – flódni receptem is megjelenik majd. 🙂  Az újság...