magdireceptek

A milánói revolúciója

A gyerekek nagy kedvence a milánói makaróni. Kb két hetet bírnak ki nélküle. 😀 mi már kevésbé kívánjuk, így kis időráfordítással nekünk, szülőknek más készült. 

Hozzávalók:

1 üveg paradicsomszósz
1 konzerv csicseriborsó
1 ek. olívaolaj
víz
só, cukor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, majoranna
teljesőrlésű tészta
4 nagyobb sárgarépa
1 doboz Dr Oetker vegán tejföl
10 dkg növényi sajt

Elkészítés:

Először meghámozzuk a sárgarépákat, uborkareszelőn leszeleteljük, majd egy olajozott tepsibe téve megsózzuk, kevés vizet adunk hozzá, és 200 fokos sütőben megpároljuk, ill ha elpárolgott a víz, pirítjuk. Eközben a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, fűszerezzük, és beleöntjük a paradicsomszószt. Amennyiben szükséges, vízzel hígítjuk. Összefőzzük, majd összeturmixoljuk. Nálunk ez a milánói szósz, melyet a tésztára teszek a gyerekeknek. Magunknak egy jénait kiolajoztam, beletettem a sárgarépa harmadát, majd a kifőtt tészta és a mártás felét. Megkenjük a vízzel hígított növényi tejföllel, majd ismét répa, tészta, mártás következik, melyeket a  megmaradt répával terítünk be és rákenjük a megmaradt növényi tejföl felét, rászórjuk a reszelt növényi sajtot, meglocsoljuk egy kevés olajjal, megszórjuk friss bazsalikom levéllel és 180 fokos sütőben összesütjük.  

Ezeket olvastad már?

Almás batyu a maradékokból :)

vega_pokemontrainer4000

Ez jól meg lett porcukrozva… A maradék leveles tésztából készült pillanatok alatt ez az almás batyu. A pincéből felhozott almát...

Tátrázni indulunk :)

vega_pokemontrainer4000

Minden évben elmegyünk egy hétre, megünnepelni a házassági évfordulónkat. Ez az időpont idén májusra esik 🙂 Így egy hétig nem...

Expressz áprilisi (női) szeszély

vega_pokemontrainer4000

Mikor máskor lenne itt a női szeszély sütésének az ideje, mint a szeszélyes áprilisban. 🙂 Ráadásul úgy, hogy sütéssel együtt...