Ismét gombóc készült, és most, hogy linkelni szerettem volna az előző receptjét, látom, hogy az előző gombócreceptemből kimaradt a víz 🙁 Remélem, még senki nem próbálkozott annak elkészítésével. Elnézést kérek. Pótoltam (kb. 2-3 dl vizet vesz fel a tészta).
Szóval javítottam a receptet, ami most is remekül sikerült. Annyit változtattam, hogy most nem szilvát tettem bele, hanem feketeszedret (3-4 db is ment egy gombócba). A szedreket töltés előtt cukroztam. Naggggyon jó lett. 🙂
Aztán elfogyott a szeder, ill. a türelmem is a gombócgyártáshoz, így a maradék tésztából nudli készült, amelyhez készítettem friss szilvalekvárt. (
Nudli: kis csíkokra sodortam, és ugyanannyit főztem, mint a gombócot, a végén is ugyanúgy morzsába forgattam.
A friss szilvalekvárhoz kivettem a szilvák magjait, majd egy edénybe tettem, cukroztam, és kb. 10percig főztem (hogy épp hogy megfőjön, de ropogós is maradjon)