magdireceptek

Szedres gombóc és friss szilvalekváros nudli

Ismét gombóc készült, és most, hogy linkelni szerettem volna az előző receptjét, látom, hogy az előző gombócreceptemből kimaradt a víz 🙁 Remélem, még senki nem próbálkozott annak elkészítésével. Elnézést kérek. Pótoltam (kb. 2-3 dl vizet vesz fel a tészta).

Szóval javítottam a receptet, ami most is remekül sikerült. Annyit változtattam, hogy most nem szilvát tettem bele, hanem feketeszedret (3-4 db is ment egy gombócba). A szedreket töltés előtt cukroztam.  Naggggyon jó lett. 🙂 
Aztán elfogyott a szeder, ill. a türelmem is a gombócgyártáshoz, így a maradék tésztából nudli készült, amelyhez készítettem friss szilvalekvárt. (
Nudli: kis csíkokra sodortam, és ugyanannyit főztem, mint a gombócot, a végén is ugyanúgy morzsába forgattam.
A friss szilvalekvárhoz kivettem a szilvák magjait, majd egy edénybe tettem, cukroztam, és kb. 10percig főztem (hogy épp hogy megfőjön, de ropogós is maradjon)

Ezeket olvastad már?

Növényi majonézes burgonyasaláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom saláta téli hideg napokon. 🙂 Hozzávalók: 1/2 kg krumpliújhagymasó—2 marék napraforgómagkb. 8-10 szem kesudió2 gerezd fokhagyma1 ek. citromlé2...

Vegán mozzarella

Magdi

A mozzarella sajt nagy kedvecem volt régebben, most egy facebook bejegyzés alapján elkészítettem a vegán verzióját: Hozzávalók: 240 g cukormentes...

Itt a tavasz (ízei) :-)

vega_pokemontrainer4000

Tegnap kaptuk meg A tavasz ízei szakácskönyvet. 🙂 Nem felejtkezem el a születésnapi játék résztvevőiről, jövő hét hétfőn csomagolom és...