magdireceptek

Gombás-padlizsános makaróni szezámmagos koktélparadicsomokkal

Tegnap barátunktól kaptunk – a kertjükből – több fürt frissen leszedett koktélparadicsomot. Hihetetlen illata és íze volt (van is:). Nem bírtam ki, hogy az ebédbe ne kerüljön egy kevés belőle. 

Egy nagy fej hagymát vízen megpároltam, erre tettem rá 2-3 nagyobb felvágott paradicsomot (ezt még a békés megyei kertünkből:) és 2-3 szintén kockákra vágott paprikát (lecsós alapot készítettem), majd kb. 200 gr reszelt gombát (ennyi volt itthon), és egy nagy padlizsánt, szintén kockázva. Majorannával, sóval ízesítettem. Puhulásig főztem, a végén bazsalikomot adtam hozzá. Közben szezámot pirítottam, ill. a koktélparadicsomokat olívaolajjal megkentem és beleforgattam a megpirult szezámba. 
A tésztára szószt és koktélparadicsomokat halmoztunk (a fotózáshoz, ill. majd ebédre is így fogyasztjuk 🙂 

Ezeket olvastad már?

Goody-foody-val (is) töltött karalábé

Ismét kaptunk pár csomag Goody-foody-t a Vegetár Kft-től. Tegnap este megkóstoltuk hamburger zsemlébe téve, zöldségekkel, vega majonézzel. Rendkívül finom volt. ...

Tormás avokádókrém

Tudom, tudom, a torma és az avokádó párosítása elsőre furcsán hangzik, de nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, ill. mostanában rákaptunk...