Ehhez hasonló fotó szerepel majd a nyári szakácskönyvben 🙂 |
Tegnap késő éjjel (v.inkább kora hajnalban:)értünk haza, de ma kelni kellett, és indult a munkahét. Így csak egy kevés ratatouille-t dobtam össze, az itthon lévő alapanyagokból.
Hozzávalók:
1kg paprika,
1/4 kg paradicsom,
1 közepes padlizsán
1 kis cukkini,
2-3 fej hagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
só.
Elkészítés:
Kevés vízen hagymát pároltam, közben „rusztikusan” felvágtam a zöldségeket, majd a hagymás alapra tettem a paprikát, paradicsomot. Ekkor szórtam meg pirospaprikával, meglocsoltam olajjal. (Sót nem tettem bele, hogy ne jöjjön le a paprika, paradicsom bőre/héja). Vízzel sem hígítottam, hiszen a paradicsom sok levet enged. A felkockázott padlizsánt, cukkinit tepsibe téve megpirítottam (kevés olívaolajon, sütőpapíron).
Amikor a lecsó majdnem készen volt, sóval ízesítettem és beletettem a cukkinit, padlizsánt, fokhagymát. Nagyon finom, most török perecet sütöttem hozzá, ennek a receptjét később írom le.