magdireceptek

Zeller-és répafasírt

Hoztunk zellert is a kertből, így a tegnapról maradt főzelék mellé ma csak egy egyszerű fasírtot készítettem.

Hozzávalók:

2 közepes zeller, lereszelve,
1 közepes sárgarépa, lereszelve,
zabliszt (kb. fél bögrével),
1 fej hagyma, megpárolva,
2-3 gerezd fokhagyma,
só, kevés (kb.1 ek.) olívaolaj,
szezámmag,
1 szelet tk.kenyér.

A zellert, répát lereszeltem, a hagymát vízen megpároltam, fokhagymát összenyomtam, majd minden hozzávalót összekevertem, olajat öntöttem és szezámot szórtam hozzá és kb. 1 órát állni hagytam, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütöttem (permeteztem a fasírtokra olívaolajat sütés előtt, ill. egyszer forgattam és újrapermeteztem őket:). Nagyon ízletes fasírt lett. (Ebből az adagból kb. 15-18 db készült)

Ezeket olvastad már?

„Csíkos vegán malacok” :-)

Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű étel is. Gyorsan elkészül és olcsó is. A recept egy másik változata A nyár ízei szakácskönyvben...

Karfiolpástétom

Ma töltött paprikát készítettem. Mivel ennek a receptje már olvasható a blogon, így ezt nem írom le újra. De maradt...

Kókusztej

Jelenleg ez a legfinomabb és leggyorsabb, ill. talán legolcsóbb tej, ami itthon készül nálunk. Alaprecept, csak eddig nem használtam hozzá...