magdireceptek

Házi marcipánnal töltött datolya a hideg ellen :)

Nagyon egyszerű, gyors és hihetetlenül finom csemege 🙂 A marcipán az alábbi módon készül, strawberry nyomán:



Hozzávalók:


20 dkg héj nélküli mandula
6 dkg cukor/méz
3 ek. víz. 



25 dkg mag nélküli datolya


Elkészítés:

A marcipánhoz a mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, 2-3 percig, majd könnyedén lehúzzuk róla a héját. Ezt turmix-szal iszonyatosan elturmixoljuk a mandulát 🙂 A cukorból és vízből/mézből szirupot készítünk, amelyet ráöntünk az elturmixolt mandulára. Folpackb-a tesszük a marcipánt, és állni hagyjuk. Eközben a datolyákat hosszában félbevágjuk. A már keményedő marcipánból lecsippentünk, kis csíkokat formálunk, és ezeket beletesszük a datolyákba. 


Ezeket olvastad már?

Mandula-besameles spenótos lasagne

Magdi

Gyerekek nagy kedvence -mint minden más tésztaétel 😉 -, a lasagne is, amelyet többször paradicsomos raguval készítek, de van, amikor...

Vegán, cukormentes energiaszelet

Magdi

Nagyon finom csemege, ha éppen édesre vágyunk és nem szeretnénk „csaló napot” tartani 😉 Hozzávalók: 20 dkg datolya 10 dkg...

Édesburgonyás-borsós curry

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma2 ek. kókuszzsír2 dl kókusztej 2 dkg friss gyömbér1 ág korianderlevél1 tk kurkuma2 tk madras curry 0,5...