magdireceptek

Házi marcipánnal töltött datolya a hideg ellen :)

Nagyon egyszerű, gyors és hihetetlenül finom csemege 🙂 A marcipán az alábbi módon készül, strawberry nyomán:



Hozzávalók:


20 dkg héj nélküli mandula
6 dkg cukor/méz
3 ek. víz. 



25 dkg mag nélküli datolya


Elkészítés:

A marcipánhoz a mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, 2-3 percig, majd könnyedén lehúzzuk róla a héját. Ezt turmix-szal iszonyatosan elturmixoljuk a mandulát 🙂 A cukorból és vízből/mézből szirupot készítünk, amelyet ráöntünk az elturmixolt mandulára. Folpackb-a tesszük a marcipánt, és állni hagyjuk. Eközben a datolyákat hosszában félbevágjuk. A már keményedő marcipánból lecsippentünk, kis csíkokat formálunk, és ezeket beletesszük a datolyákba. 


Ezeket olvastad már?

Vegán „sajttorta”

vega_pokemontrainer4000

Méltó desszert lehet a karácsonyi asztalon – már, ha addig marad belőle 😀 Hozzávalók: A vegán csokis brownie -piskótához: 1...

Ünnepi vegán tiramisu

vega_pokemontrainer4000

Igazi téli, ünnepi csemege – egészségesen. A recept Kittitől származik és A főzés gyerekjáték c.könyvben is megjelent. Hozzávalók: A „tejszínhez”: 20...

Vegán krátersütemény

vega_pokemontrainer4000

A múlt heti (csütörtöki) feketeerdő tortából kimaradt elég sok „puding-krém”, és gondoltam, mai vendégeink számára ezt fogom „újrahasznosítani”.  Hozzávalók: Vegán...