magdireceptek

Zakuszkás-szezámos csiga

Tegnap este sikerült a „számunkra tökéletes vegán flódni”-t előállítanom:)), és ha már élesztővel dolgoztam, többet futtattam fel. Megérte, ezentúl gyakran készítem majd ezt a a csemegét, akár édesen, akár sósan. 

Hozzávalók

1/2 kg liszt (nálam most 1/2 fehér tönkölyliszt 1/2 durumliszt)
1/2 dl olaj
1/4 liter víz
2 dkg élesztő
só,
1/2 ek. méz

zakuszka, szezámmag

Elkészítés

Az élesztőt felfuttattam a mézes vízben (kb. 1/2 dl-nyi vízben), közben a liszteket, vizet sót egy tálba szórtam/öntöttem, majd hozzáöntöttem a felfutott élesztőt, sót, olajat és konyhai robotgéppel 5-10 percig dagasztottam. Ezt követően 1 órára hűtőbe tettem. Majd elővettem, kinyújtottam, megkentem zakuszkával, megszórtam szezámmaggal, és mint a bejglit feltekertem. Ezután kis karikákat vágtam belőle, amelyeket lefektettem, és olajozott-lisztezett tepsibe téve még kb. 1 órát kelesztettem (amíg a flódni sült), majd oldalaikat olajjal megkentem, tetejüket megszórtam szezámmaggal, és közepes lángon kisütöttem, kb. 20-30 perc alatt. Olcsó, de különleges, nehéz elrontani és még nagyon finom is 🙂 Legközelebb tofut is fogok bele csempészni, ill. pizzás csigát is készítek majd stb. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Kék mákos- szezámos tofukockák

vega_pokemontrainer4000

Hidegen, melegen nagyon finom.  Hozzávalók: 2 csomag füstölt tofu 2 dl szójaszósz 5 gerezd fokhagyma 2 tk. só 2-r tk....

Spenótos vegan gnocchi

vega_pokemontrainer4000

Kicsit időigényes, de finom ebéd-ötletet hoztam nektek. Hozzávalók: 50 dkg burgonya (hamozott mennyiség) 5 dkg durumliszt 10-10 dkg finomliszt és...