magdireceptek

Pritaminpaprikás-tökmagos pogácsa

Nagyon finom, omlós, rugalmas, puha és ízletes pogácsa, Biobrigi nyomán készítettem ma el.

Hozzávalók

30 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg finomliszt
3 közepes krumpli
3 dl növényi tej
1 dl olívaolaj
méz, só
2 dkg élesztő
1 pritaminpaprika, felkockázva
tökmag, szezámmag, lenmagpehely.


4k. olaj + 2 ek. pritaminpaprika lekvár

Elkészítés

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttattam, a liszteket összekevertem a szezámmaggal, lenmagpehellyel, vízzel, olajjal, sóval. Hozzáöntöttem a felfutott élesztőt, és 5-10 percig dagasztattam a „keverőgépemmel”, ezután kevertem bele a pritaminpaprikát és a felvágott és megpirított tökmagot. Majd 1 órát pihentettem. Ezután lisztezett deszkán kinyújtottam, megkentem 4 ek. pritaminpaprikás olajjal, megszórtam tökmaggal, majd feltekertem, mint a bejglit, majd ismétkinyújtottam, szintén olajos pritaminpaprika lekvárral megkentem, megszórtam magokkal, és kiformáztam.15 percet kelesztettem a sütő legalacsonyabb fokán, majd közepes lángon, kb. 30 perc alatt kisütöttem. 


Ezeket olvastad már?

Mindennapi -virlis- kenyerünk

vega_pokemontrainer4000

Többen kértétek, hogy írjam meg, milyen kenyeret szoktam itthon sütni. bevallom, mostanában többször vesszük a kenyeret (alpesi rozsosat, ezt Fanni...

Vegán ezersziget öntet

vega_pokemontrainer4000

Nagy kedvencem az ezersziget öntet, amelyet laktózérzékenyként sem kell mellőznöm. 🙂 Hozzávalók: 2 dl rizstejszín1 ek. mustár2 ek. citromlé1-2 tk....

Vegán krumpligombóc leves

vega_pokemontrainer4000

Ez egy fajta krumpligombóc leves. Anyósom pl. másképp készíti, majd ha náluk leszünk, meg is kérem, hogy főzzük együtt az...