magdireceptek

Kardamomos-áfonyás bundás alma

Ismét egy kis csemege a téli estékre. Tegnap egy nagyot kirándultunk, bizony, amikor hazaérkeztünk, jól esett egy kis mézes-vaníliás Roiboos tea, és hozzá ez a frissen kisütött csemege, meg persze a kandalló melege:).

Hozzávalók:

3 db alma, felcikkezve
1 marék aszalt vörösáfonya

1 dl liszt (fele durum, fele finomliszt)
2 ek. olaj
kevés víz/növényi tej
kardamom – ízlés szerint
citromhéj – ízlés szerint
vaníliapor – ízlés szerint

barnacukorból készített porcukor

Elkészítés:

Nagyon egyszerű az elkészítése. 🙂 Kikeverjük a tészta hozzávalóit (jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk), az almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Minden cikk almába 2-3 aszalt áfonyát belenyomkodunk (múlt héten kaptuk szüleimtől, nagyon friss, nagyon finom:), úgy, hogy ne törjön ketté az alma (puha alma előnyben:). Majd a tésztába beleforgatjuk az almákat, és kerámia palacsinta sütőben, zsiradék nélkül kisütjük. Közben barnacukrot mákdarálóban megdarálunk, ezzel hintjük meg. Frissen tálaljuk. Pikáns, finom hidegűző 🙂

Ezeket olvastad már?

Toszkán paradicsomleves

vega_pokemontrainer4000

A rakott-sült zöldséges tészta elé csak valami nagyon egyszerű leves kívánkozott. Még volt egy üveg, nyáron eltett paradicsom, így nem...

Vegán karobos piskóta alma-birsalmadzsemmel

vega_pokemontrainer4000

Egy újabb vegán piskótarecept, az egyik legjobb.:-) Hozzávalók: 1 bögre teljes kiőrlésű liszt1 bögre finomliszt2 bögre növényi tej 1 citrom héja4...

Paradicsomos babpörkölt tönkölytarhonyával

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, nagyszerű, őszies egytálétel. Hozzávalók: 2 konzerv fehérbab3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 1 nagy fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma3-4 koktélparadicsom1 kápia...