magdireceptek

Mézes-mazsolás buci

Nagyon egyszerű, gyors „félédes” péksütemény, lekvárral vagy házi mogyorókrémmel zseniális 🙂

Hozzávalók:

2 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre finomliszt
1 csipet só
2 dkg élesztő
1/2 ek. cukor
kb. 1-1,5 bögre víz
1 marék mazsola


3 ek. méz
2 ek. olaj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk cukros vízben. A liszteket összekeverjük, hozzáöntjük a vizet és a felfutott élesztőt, majd 10 perc alatt lágy tésztát dagasztunk, beletesszük a mazsolát. 1 órát pihentetjük, majd kör alakúra kinyújtjuk és 16 cikket vágunk belőle. A cikkeket kívülről befele tekerjük fel. A tetejét folyékony méz+olaj keverékével kenjük meg. 30 percig a sütő legalacsonyabb fokán kelesztjük, majd kb. 20-30 perc alatt kisütjük. finom, omlós, de a kérge ropogós. 🙂

Ezeket olvastad már?

Sült polenta

Magdi

Tegnap Romániában jártunk, és hazafelé Nagyváradon mindig a túrázás után bemegyünk egy helyi boltba, ahol finom vegán felvágottak, sajtok, krémek...

Újabb saláta: virsli-paprika-édeskömény

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 1 üveg szójavirsli1 fej édeskömény2 kápia paprika5-10 szem koktélparadicsom1 póréhagyma— 5 ek. 100% extra szűz olívaolaj5 ek. víz1 ek....