magdireceptek

Savanyú káposztás-gabonakolbászos rakott krumpli

Tegnap hazaérkeztünk. Az elmúlt héten főzött ételekről is készítettem fotót, no, nem mindegyikről, hiszen 6-7-8 ember ülte mindig körül az asztalt, így mire a gépet megtaláltam, nem volt már mit lefotózni 🙂 
Ezt a rakott krumplit még tálalás előtt elcsíptem. 

Hozzávalók:

25 dkg savanyú káposzta
1 kg krumpli
1 rész gabonakolbász

olaj
tökmag

1 csomag füstölt tofu 
1 kis marék napraforgómag
só, olaj, víz
sörélesztőpehely
citrom

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, lehűtjük és meghámozzuk. Egy tepsit kiolajozunk, rávágunk egy sor krumplit, sózzuk, gabonakolbászt aprítunk rá, majd feldarabolt savanyú káposztával megszórjuk. Erre öntjük az előzőleg elkészített növényi tejfölt, amelyhez a füstölt tofut, sörélesztőpelyhet, vizet, napraforgómagot és olajat homogénre turmixoljuk. Majd olajjal meglocsoljuk az ételünket és újabb sor krumpli és savanyú káposzta következik. Sózzuk, majd ráöntjük a maradék növényi tejfölt. Olaj a tetejére is kerül, majd közepes lángon összesütjük. A tetejére még pirított tökmagot tettem, mert nagyon szeretjük. 🙂

Ezeket olvastad már?

Gabonakolbászos saláta

vega_pokemontrainer4000

Férjemnek és nekem sokszor egy tartalmas  saláta a vacsoránk. Most egy gabonakolbászos receptet hoztam.  Hozzávalók: 1 fej saláta ( kertből)lilahagyma,...

Hamarosan megjelenik A tavasz ízei

vega_pokemontrainer4000

Többen érdeklődtetek, hogy mikor jelenik meg A tél ízei vegán szakácskönyv folytatása. Nos, úgy néz ki, 3 héten belül kapható...

Diószalámi

vega_pokemontrainer4000

Több olvasómnak is ígértem diókolbász receptet, ill. hétvégén férjem egyik nagynénje készített ilyen kolbászt nekünk, ami gyorsan elfogyott és hmmmm,...