Finom, gyors-egyszerű és laktató édesség.
Hozzávalók – 9 db muffinhoz:
25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)
8 dkg nyírfacukor
6 ek. Pithari extra szűz olívaolaj
1 kisebb tk. Arm& Hammer szóda
2,5 dl vaníliás szójatej
2-3 ek. karobpor
—
9 db kis eper
—
1/3 l vaníliás szójatej
1 cs.vaníliapuding
Elkészítés:
A tészta alapanyagait jó alaposan összekeverjük. Majd egy muffinformát kiolajozunk, lisztezünk és mindegyik rész felébe töltjük a tésztát. Majd ebbe beleteszünk 1-1 kisebb epret- úgy, hogy négy fele vágjuk. Majd befedjük a tésztával. Közepes lángon kisütjük, kb. 40 perc alatt.
Eközben elkészítjük a vaníliapudingot: vaníliás szójatejben megfőzzük a vaníliapudingot. Mivel a tej is ízesített, nem szükséges cukrot adnunk hozzá.
Amikor kisült a muffinunk, a pudingot rápakoljuk és elfogyasztjuk (miután kihűlt:-).