magdireceptek

Vegán muffin

Finom, gyors-egyszerű és laktató édesség.

Hozzávalók – 9 db muffinhoz:

25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)
8 dkg nyírfacukor
6 ek. Pithari extra szűz olívaolaj
1 kisebb tk. Arm& Hammer szóda
2,5 dl  vaníliás szójatej 
2-3 ek. karobpor

9 db kis eper

1/3 l vaníliás szójatej 
1 cs.vaníliapuding

Elkészítés:

A tészta alapanyagait jó alaposan összekeverjük. Majd egy muffinformát kiolajozunk, lisztezünk és mindegyik rész felébe töltjük a tésztát. Majd ebbe beleteszünk 1-1 kisebb epret- úgy, hogy négy fele vágjuk. Majd befedjük a tésztával. Közepes lángon kisütjük, kb. 40 perc alatt. 
Eközben elkészítjük a vaníliapudingot: vaníliás szójatejben megfőzzük a vaníliapudingot. Mivel a tej is ízesített, nem szükséges cukrot adnunk hozzá. 
Amikor kisült a muffinunk, a pudingot rápakoljuk és elfogyasztjuk (miután kihűlt:-).

Ezeket olvastad már?

Az én kedvenc fagyim: a pisztáciafagyi!

Magdi

Dübörög a fagyi-és jégkrémszezon. Most egy olyan fagyireceptet mutatok be, amit bárki el tud készíteni, nagyon egészséges (hála a benne...

Vegán fánk epres „mascarpone” krémmel

vega_pokemontrainer4000

Fannusunk iskolájában múlt héten volt farsang és a kérésére fánkot sütöttünk – ő futtatta fel az élesztőt, dagasztotta, kelesztette, formázta...

Vegán kétszínes sajttorta

Magdi

Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér...