magdireceptek

Magyaros napraforgó pástétom

Gyors, egészséges, finom pástétom, finom napraforgómaggal. 🙂

Hozzávalók:

20 dkg darált napraforgómag
1 fej vöröshagyma

1 szál újhagyma
kevés petrezselyemzöld
1/2 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. zsemlemorzsa
0,5 dl víz
1 db főtt répa
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika, só, köménymag


Elkészítés:

A blogon igen kedvelt vegán májpástétom mintájára készült ez a pástétom.  Kevés vízen az apróra vágott vöröshagymát megpároltam. Ehhez szórtam 1 zsemlemorzsát, darált napraforgómagot, pirospaprikát, sót és köménymagot. Amikor ezek jól összepirultak, felengedtem vízzel, olajat locsoltam hozzá. Ekkor tettem hozzá a főtt és turmixolt répát, ill. apróra vágott újhagymát, fokhagymát, és kevés friss petrezselyemzöldet. Összefőztem és frissen, répasalátával fogyasztottuk.

Ezeket olvastad már?

Minestrone leves

Jó hírem van: hamarosan újra nyomtatjuk A főzés gyerekjáték! c. szakácskönyvet, mivel teljesen kifogyott.. Ennek örömére mutatok egy receptet belőle 🙂 ...

A legtutibb répafasírt :)

Tegnap répafasírtot is készítettem, ebédre is, ill. szendvicsbe (hamburgernek:) A legegyszerűbb, legolcsóbb fasírtról van szó, főleg, ha a sárgarépát mi...