magdireceptek

Vegán hajdinafasírt

Nagyon finom, amikor épp nem önmagában, kenyérrel és salátával ettük, akkor itthon készített tortillába tettük grillezett tofuval és cukkinivel, paradicsommal.  Hm….:-)

Hozzávalók:

15 dkg hajdina
víz
só, majoranna, borsikafű, pirospaprika
1 marék dió
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szelet rozskenyér
1 ek. pritaminpaprika lekvár
1 kápia paprika
2 ek. lenmagpehely + 2 ek. víz 

Elkészítés:

A hajdinát sós vízben megfőzzük. A diót megdaráljuk. A kenyeret beáztatjuk. A megfőtt hajdinát lehűtjük, hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, a diót,  fűszereket, a vízen megpárolt hagymát és szintén apróra vágott,  megpárolt kápia paprikát, a fokhagymát, pritaminpaprika lekvárt. A lenmagpelyhet beáztatjuk és ezt is hozzáadjuk. Végül fasírtokat formálunk, morzsába forgatjuk és olajozott tepsibe téve kisütjük. Naggggyon finom! 🙂
A hajdinát (csakúgy, mint a kölest, ill. egyéb gabonákat, hüvelyeseket) 5 kg-os kiszerelésben érdemes a Vegetár Kft-től beszerezni, a legolcsóbb.:-) Mi natúr hajdinát használunk, a pörköltnek eléggé jellegzetes íze van, amit mi annyira nem szeretünk 🙂 

Ezeket olvastad már?

Vegán Gundel palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Egy újabb palacsintatészta recept, amelyben nincsen tej, tojás. A zabpehelylisztet zabból is kávédaráló segítségével elkészíthetjük, így a legolcsóbb. 🙂 Hozzávalók...

Szójamajonézes padlizsánkrém

vega_pokemontrainer4000

A mai nap káposztás tésztát készítettem, mivel kaptunk káposztát, és fogynia kell 🙂 (ez az utóbbi fél mondat örök szlogen...

Ismét kenyérsütés:)

vega_pokemontrainer4000

Tegnap este ismét a bevált kenyérrecept alapján készítettem kenyerünket  (az elmúlt két hétben négyszer is ez készült, de nem untunk rá:...