magdireceptek

Zöldbabsaláta

Nagyon-nagyon finom saláta, a tökmaggal, olívaolajjal és lilahagymával (és egy kis citromlével) remekül harmonizál a zöldbab.

Hozzávalók:

25 dkg zöldbab
10 dkg koktélparadicsom
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
1 marék pirított tökmag
1 nagy fej lilahagyma
só – ízlés szerint
1 tk. mustármag
1 csokor petrezselyem
kevés citromlé

Elkészítés:

A zöldbabot megpároljuk, majd apró téglalap alakú szeletekre vágjuk. 🙂 A paradicsomokat megmossuk és elfelezzük. A tökmagot zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk. A hagymát felkarikázzuk. Az olajat kikeverjük a mustármaggal, sóval, petrezselyemmel, kevés citromlével. Majd tálba halmozzuk a babot, paradicsomot, lilahagymát és meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk tökmaggal. Frissen fogyasztjuk. 🙂

Ezeket olvastad már?

Zsemle

vega_pokemontrainer4000

Sokszor sütöm itthon a pogácsát, kenyeret, kiflit, zsemlét. Néha variálok, hogy ne csak barna színű legyen, most fehér tönkölylisztből készítettem,...

„Kisült-e már a kalácsom”?

vega_pokemontrainer4000

Ma a megmaradt frankfurti leves utánra rendhagyó krumplis tésztát készítettem: tettem bele sült sütőtököt is. A krumpli: tök arány 4:1...