magdireceptek

Vegán növényi sajt, répás-petrezselymes bundában

Ezt ma kevés bazsalikomos krumplival és uborkasalátáva esszük majd – a tegnap esti főzés utáni kóstoló alapján finom lesz 🙂

Hozzávalók – 2 személy részére

1 Viofast növényi sajt (füstölt)
15-20 dkg liszt
2 közepes répa
1/2 csokor petrezselyem
15 dkg morzsa
10 dkg szezámmag
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A sajtot hosszában és széltében is félbevágjuk, így épp alkalmas nagyságú szeleteket kapunk. Majd egy tálba lisztet teszünk, a következő tálban lisztet keverünk ki vízzel, sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, és ebbe reszeljük bele nagylyukú reszelőn a répát, ill. belevágjuk a petrezselymet is, és sóval ízesítjük. A harmadik tálban a morzsát és szezámmagot keverjük össze. A sajtokat előbb a lisztbe forgatjuk, majd a lisztes-répás bundába, és legvégül a szezámmagos morzsába. Olajjal kikent tepsiben sütjük ki, egyszer megforgatva. Közepes lángon, kb. 20-30 perc alatt.

Ezeket olvastad már?

Máktorta gránátalmával

vega_pokemontrainer4000

  Nagyon finom, próbáljátok ki. Nálunk a gyermekek sajnos csak így, süteményben eszik meg a mákot. Bejglibe vagy palacsintába töltve, ...

Forró leves hideg tavaszi napokra

vega_pokemontrainer4000

Egy finom gomba krémleves receptet hoztam nektek, mivel nálunk lehűlt az idő, ezzel kedveskedtem a férjemnek – gyerekek nagy bánatára,...