magdireceptek

Kukoricakrémleves

Ismét leves, de hát jön a rossz idő, nincs mit tenni, itt a forró levesek ideje.  Ezt tegnap vacsorára ettük, némi pirítós kíséretében.

Hozzávalók – 2 fő részére 

1 konzerv kukorica
1 nagyobb burgonya
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. kókuszolaj
2-3 tk. só
Kb. 1/2 l víz
2 dl növényi főzőtejszín 1 csokor petrezselyem
10 dkg pritaminpaprikás tofu 


Crunchy Toppings

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és kevés vízen megpároljuk. Ehhez hozzáadjuk a meghámozott, felszeletelt burgonyát. Kevés vízzel felengedjük, és a burgonyát puhára főzzük. A kukoricát ekkor tesszük hozzá, sóval ízesítjük és kókuszolajjal dúsítjuk. A maradék vizet és főzőtejszínt is hozzáadva összebotmixerezzük és 5 percig főzzük. A felaprított petrezselymet a legvégén adjuk hozzá. A tetejére grillezett tofukat és vega-bacon-chipset szórunk. 🙂 A tofuk sajnos elsüppedtek a levesben. De érdemes nem kis kockákra, hanem háromszögekre vágni, nagyon jól mutatott. A vega-bacon chipset Angliából kaptuk. Ha valaki arra jár, szerezzen be, bármelyik nagyobb boltban kapható.

Ezeket olvastad már?

Előadás ajánló

vega_pokemontrainer4000

Mostanában ritkábban írok, ennek több oka is van: egyrészt előkerültek olyan ételek az utóbbi napok főzései során, amik már szerepelnek...

Vegán pesto

vega_pokemontrainer4000

Mennyei csemege, akár kenyérre kenve, vagy tésztához keverve, esetleg pesto-s csigát is készíthetünk belőle.   Hozzávalók: 2 csésze bazsalikom levél...