magdireceptek

Zöldséges zakuszka

Az egyik legfinomabb pástétom. Érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
4 fej vöröshagyma
3 szem paradicsom
1,5 kg kápia paprika
1/3 kg sárgarépa
2 szem fehérrépa
1 szelet zellergumó
1 fej fokhagyma
5 dl 100% extra szűz olívaolaj 
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymákat nagyon apróra vágjuk és  kevés vízen megpároljuk. A meghámozott zöldségeket sós vízbe téve megpároljuk, húsdarálón ledaráljuk (vagy botmixerrel leturmixoljuk). A padlizsánokat megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk és tepsibe téve alaposan megsütjük, majd kihűtjük. Lehúzzuk a héját, és húsdarálón ledaráljuk. A nyers paradicsomot, paprikát is ledaráljuk (botmixerezzük). Mindezt a párolt hagymára tesszük, olajjal meglocsoljuk, sózzuk és alaposan összefőzzük. Frissen is fogyaszthatjuk, de télire is eltehetjük.

Ezeket olvastad már?

Rakott, aszalt paradicsomos milánói

A milánói hagyományosan készült, és ezt a receptet már le is írtam itt,  mégis írok, mert kiegészítettem aszalt paradicsommal, és nagyon...

Karobos csiga

A gyerekek agyon szeretik a csiga alakú dolgokat 😀 Lehet fahéjas, mákos, vaníliás, vagy gabonakolbászos, pizzás.  Ez most karobbal készült. ...

Almás, mandulatejes polenta

Tegnap a nagymarosi főzőkörön készítettük ezt az ételt a főzőkör vendégei számára. Hozzávalók: 75 dkg kukoricadara2-3 ek. Alpro szójajoghurt 2...