magdireceptek

Mustáros-füstölt tofus batyu

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük. 

Hozzávalók:

25 dkg füstölt tofu
6 ek. ecet nélküli mustár

45 dkg teljes kiőrlésű liszt
45 dkg finomliszt
1,5 dl olaj
5 dl víz
5 dkg élesztő
2 tk. méz
2 tk. só


szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos mézes vízben felfuttatjuk.  A liszteket összekeverjük, sózzuk, belemérjük az olajat, a maradék langyos vizet és a felfutott élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük. Eközben a tofut téglalap alakú adagokra felvágjuk. Majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagságúra nyújtjuka tésztát, melyekből téglalapokat vágunk. Mindegyiket megkenjük mustárral, majd a tetejére tesszük a tofurudat, és felcsavarjuk. Olajjal kenjük meg mindegyik tetejét, ill. megszórjuk szezámmaggal. Olajozott, lisztezett tepsibe téve 170 fokon 25 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Vendégbejegyzés: oroszkremtorta – vegán

vega_pokemontrainer4000

Íme, a korábban megígért recept Anditól. Hozzávalók: piskótához: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg fehér liszt15 dkg gyümölcscukor1 ek. szódabikarbóna5...

Zabos répafasírt

vega_pokemontrainer4000

Ezt a fasírtot is érdemes kipróbálni! Mi most babfőzelék mellé fogyasztottuk. Hozzávalók:30 dkg sárgarépa 2 kisebb fehérrépa 10 dkg zabpehely1  kis...

Vegán somlói

vega_pokemontrainer4000

Sajnos a mostani somlói egy kicsit szárazra sikerült (pedig a somlóit eddig még soha nem rontottam el, sajnálom, hogy most...