magdireceptek

Datolyás kölessel töltött alma

Finom kis reggeli csemege.

Hozzávalók – 2 személynek:

6 db alma
10 dkg köles
víz 
10 szem datolya
3 ek. méz
1 citrom héja
1 dl Alpro szójajoghurt
6 ek. sárgabarack lekvár

Elkészítés:

A kölest a szokásos módon megfőzzük, annyit módosítva rajta, hogy az almák kiszedett belsejét is belefőzzük. Majd hozzáadjuk a felkarikázott datolyát, a citromhéjat, mézet és a szójajoghurtot. Megtöltjük az almákat, lelocsoljuk 1-1 ek. lekvárral, majd 150 fokon 20 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Villámgyors vegán túrógombóc

vega_pokemontrainer4000

Olyan, mint az eredeti, ráadásul villámgyorsan elkészül és egészséges is.  Hozzávalók: 3 dl növényi tej 0,5 kg natúr tofu 1...