magdireceptek

Datolyás kölessel töltött alma

Finom kis reggeli csemege.

Hozzávalók – 2 személynek:

6 db alma
10 dkg köles
víz 
10 szem datolya
3 ek. méz
1 citrom héja
1 dl Alpro szójajoghurt
6 ek. sárgabarack lekvár

Elkészítés:

A kölest a szokásos módon megfőzzük, annyit módosítva rajta, hogy az almák kiszedett belsejét is belefőzzük. Majd hozzáadjuk a felkarikázott datolyát, a citromhéjat, mézet és a szójajoghurtot. Megtöltjük az almákat, lelocsoljuk 1-1 ek. lekvárral, majd 150 fokon 20 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Növényi sajtos, kesumajonézes brokkolipástétom

Nagyon finom pástétom. Hozzávalók: 1 közepes brokkoli1 nagyobb lilahagyma—½ bögre kesudió1 bögre víz1 ek. olívaolaj1 ek. sörélesztőpehely2 gerezd fokhagyma½ citrom...

Tavaszi saláta

Hozzávalók: 2 fej saláta4-5 szem retek1 konzerv doboz kukoricafekete olívabogyó – ízlés szerint1 szelet tk. kenyér6 ek. olívaolaj6 ek. víz3...