magdireceptek

Szójajoghurtos-áfonyás muffin

Azt gondolhatná a blogolvasó, hogy állandóan csak édességet eszünk. Ez természetesen nem így van, csak felhalmozódott az édesség recept (még van kettő, lefotózva a tarsolyomban:), illetve most valóban Az ősz ízei szakácskönyv, ill. egy másik, még nem elárulható projekt miatt több édességet is kipróbáltam, de csak negyed-hatodadagban, így nem lett édességmérgezésünk. Egyébként  heti ebédünk így néz ki eddig: 
V: Fűszeres tepsis csicsóka, rizstejszínes majonézzel, salátával 
H: Barnarizses-lecsós rakott savanyú káposzta
K: Borsófőzelék lepcsánkával 
Sz: Paprikás krumpli, párolt lilakáposztával.
Reggelente köles -és zabkása volt, mindkettőt 2 napig ettük.
Estére pedig az alábbi pástétomokat készítettem ezen a héten: vegán májkrém / sárgaborsó-pástétom. 
Többen kértétek, hogy készítsek majd heti menüt, nos, megtisztelő a kérés, és örülök neki. Igyekszem,  csak még idő nem jutott rá.
Most jöjjön tehát ismét egy édesség.

Hozzávalók:

2 pohár  tönkölyliszt
1 rk. foszfátmentes sütőpor
1 pohár nyírfacukor
1 csipet só
4 dl Alpro szójajoghurt (lehet natúr, de ízesített is)
1 pohár kókuszolaj 
25 dkg áfonya/gyümölcs

Elkészítés:

Előbb külön-külön a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedveseket is, ez utóbbiba tesszük a gyümölcsöket. Aztán összekeverünk mindent és szilikonos formában 160 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Newton’s dream: mindenki álma

Lassan végre itt az igazán jó idő, jön az osztálykirándulások, családi túrák, táborok ideje, talán ezért is egyre többen kérdezitek,...

Sütőtökös kenyér

Most mindenbe sütőtököt csempészek (levesbe, fasírtba, főételbe, süteménybe, és most kenyérbe is:). Mert most kaptunk sokat, amit ennünk kell. Az...

Füstölt tofus görögsaláta

Egy kis saláta senkinek sem árt 🙂 Valamelyik nap készült a héten, mivel volt itthon fekete olajbogyó, uborka, paradicsom, paprika,...