magdireceptek

Házi zabos-magvas „kenyérkeksz”

Néha jól esik kenyér helyett az alábbi teljes értékű „kenyérkeksz”, amelyről Punkánál olvastam, még régebben:

Hozzávalók:

0,5 dl szezámmag
0,5 dl lenmag
2 marék tökmag
6 dkg pirított, darált dió
1dl apró szemű zabpehely
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj  
10 dkg metélőhagymás tofu
kb. 1,5 dl forró víz
só-ízlés szerint

Elkészítés:

A zabpelyhet összekeverjük a magokkal és az előzetesen száraz serpenyőben megpirított, majd megdarált dióval.  Hozzáadjuk az összetört tofut, az olajat és a forralt vizet. Várunk 15-20 percet, majd egy olajozott tepsibe belesimítjuk, egy késsel bevagdossuk és közepes lángon kb. 25-30 perc alatt kisütjük. Pástétommal, salátával nagyon finom, de még magában is jó rágcsálni való.

Ezeket olvastad már?

Csomagot kaptunk – ajánló

vega_pokemontrainer4000

Amióta megjelent a magyar piacon, előszeretettel fogyasztjuk a Dr. Oetker által forgalmazott Creme Vega nevű terméket. Ez egy nagyon finom és...

Zabtej

vega_pokemontrainer4000

Itt a rossz idő, Fanni ilyenkor örömmel kortyolgatja a nap bármely időszakában a különböző növényi tejeket.  Hozzávalók: 10 dkg zabpehely1,2...

Tofu-brokkoli konfúziós egytál

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a marinált tofut, magában, pástétomnak vagy fasírtnak elkészítve, rántva, önmagában vagy szójaszósszal pirítva, bundázva, bárhogyan. Épp csak édességet...