magdireceptek

Vegán linzer 2.

Tegnap Nóránál olvasgattam és bukkantam rá erre a receptre, melyet kisebb módosításokat követően hamar el is készítettem 🙂 Sütéssel együtt 30 perc alatt elkészül. 48 db lesz belőle! 🙂

Hozzávalók:

10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
fél tasak foszfátmentes sütőpor
10 dkg nyírfacukor
1/2 citrom leve
kb. 3 ek. lenmag
12 dkg kókuszzsír
kb. 1/4 dl víz
 —
Tetszés szerinti lekvár, nálunk pirosribizli

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (előbb a száraz, majd a nedves hozzávalókat), majd lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. 1/2 cm vastagságúra és tetszőleges formákat szaggatunk. A linzerek tetejét megkenjük egy kevés vízzel és darált dióba forgatjuk a vizes részüket. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve 160 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Lekvárral megkenjük a linzerek alját, majd rátesszük a lyukacsos részüket is.

Ezeket olvastad már?

Karalábé rakottas

vega_pokemontrainer4000

Sajnos tegnap sem volt idő fényképezni (férjem másoddiplomás szokásos havi képzésén ült, 8-tól 8-ig), pedig annyi finomság készült mostanában (pl....

Téli virslis sült zöldségek

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű, gyors és finom étel. (És persze, felhasználható benne a Békés megyei kertből hozott krumpli, tök, karalábé, hagyma:).  1/2...

Vegán császármorzsa

vega_pokemontrainer4000

Évekkel ezelőtt készítettem utoljára császármorzsát, akkor még tejjel, tojással. Hetek óta ezt ennék, de szerettem volna tojás nélkül elkészíteni, eddig...