magdireceptek

Vegán linzer 2.

Tegnap Nóránál olvasgattam és bukkantam rá erre a receptre, melyet kisebb módosításokat követően hamar el is készítettem 🙂 Sütéssel együtt 30 perc alatt elkészül. 48 db lesz belőle! 🙂

Hozzávalók:

10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
fél tasak foszfátmentes sütőpor
10 dkg nyírfacukor
1/2 citrom leve
kb. 3 ek. lenmag
12 dkg kókuszzsír
kb. 1/4 dl víz
 —
Tetszés szerinti lekvár, nálunk pirosribizli

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (előbb a száraz, majd a nedves hozzávalókat), majd lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. 1/2 cm vastagságúra és tetszőleges formákat szaggatunk. A linzerek tetejét megkenjük egy kevés vízzel és darált dióba forgatjuk a vizes részüket. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve 160 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Lekvárral megkenjük a linzerek alját, majd rátesszük a lyukacsos részüket is.

Ezeket olvastad már?

Szejtánkolbászos-padlizsános lasagne

Nem egy gyors étel, ha a kolbászt is aznap készítjük, de ha az rendelkezésünkre áll, hipp-hopp készen van.  Hozzávalók: 5...

Karfiolpástétom

Könnyű, finom pástétom.  Hozzávalók: 1 kis fej karfiol 1 szál közepes sárgarépa 1 közepes héjában főtt burgonya 1 fej lila...