magdireceptek

Vegán „tejszínes” gombaragu medvehagymás, tojás nélküli házi durummetélttel

Hmmmmmmm:-)

Hozzávalók:

1/2 kg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 szelet kaliforniai paprika 
2 tk. só
2 tk. Reform Vito ételízesítő
4 ek. kukoricatejpor
3 ek. liszt
kb. 1 dl víz
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 


10 dkg durumliszt (v. fele-fele arányban finomliszt és zapehelyliszt keveréke)
10 dkg teljes őrlésű liszt
1 ek. lenmagpehely
kb. 1 dl víz

3 levél medvehagyma

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és olaj + ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Rátesszük a meghámozott és apró kockákra vágott gombát, megsózzuk és fedő alatt megpuhítjuk. Eközben összegyúrjuk a tésztához a kimért liszteket + sót, ill. lenmagpelyhet, majd a vizet és az apróra vágott medvehagymát és kikeverjük a „tejszínes habarást” is: a lisztet, a kukoricatejport és a vizet egy habverő segítségével egyenletesen, csomómentesen kikeverjük. Ezt ráöntjük a gombára, majd hozzáadjuk az ételízesítőt, a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a felaprított petrezselymet 4-5 perc alatt összefőzzük. 
Egy lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd egy kés segítségével hosszú csíkokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük, és olajjal meglocsoljuk.

Ezeket olvastad már?

Zöldborsós-sütőtökös vegán tócsni

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, próbáljátok ki! Egy főzelék mellé tökéletes feltét a mindennapokban. Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó10 dkg sütőtök10 dkg burgonya20 dkg...

Simit, azaz török perec

vega_pokemontrainer4000

Eliftől lestem a receptet. Először a receptes könyvbe készítettem, és ott úgy megízlett, hogy hazajőve ismét megsütöttem. Megint nagyon jól...