Hú, de nagyon egyszerű és finom ez a ropogtatni való. Egyetlen baja van: gyorsan elfogy. 🙂 Nemrég csomagot kaptunk a békés megyei rokonainktól (sajnos nagyon régen, kb. 3 hónapja nem tudtunk leutazni), amelyben volt friss, új fokhagyma is, ill. sárga, gömb-és csíkos cukkini, piros jégcsapretek, uborka, borsó és sok-sok paprika, amiből ma egy könnyű lecsót ettünk, grillezett krumplival. A veteményesünk is ott található, ahol a borsó nagyon szép, a lila krumpli is növöget, van friss petrezselyemzöld.
Hozzávalók:
1 Tante Fanny leveles tészta
3 dl paradicsomkonzerv
3-4 fej friss, új fokhagyma (vagy 1,5 fej régi fokhagyma)
só-ízlés szerint (kb. 3 tk.)
xilit (nyírfacukor) – ízlés szerint (kb. 2-3 tk.)
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
3-4 tk. bazsalikom
—
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
2 tk. só
szezámmag
Elkészítés:
A tésztát csavarjuk ki, és vágjuk hosszában félbe, majd mindegyik felet vágjuk kb. 1-1,5 cm-es csíkokra, a sütőt melegítsük elő, nálam 160 fokra. Egy tálba öntsük bele a paradicsomot, keverjük hozzá az áttört fokhagymákat, a bazsalikomot és az olívaolajat. Ízesítsük ízlés szerint sóval, nyírfacukorral. Minden csíkot kenjünk meg ezzel a krémmel, és csavarjuk meg őket. Sütőpapíros tepsibe tegyük bele és kenjük le a 2 ek. olívaolaj és 4 gerezd áttört fokhagyma keverékével. Szórjuk meg szezámmaggal. 20-25 perc alatt süssük készre. A tésztát házilag is elkészíthetjük, csak nekem mostanában nincsen időm vagy erőm. Tésztarecept itt: http://www.magdireceptek.blogspot.hu/2013/06/szilvas-joghurtos-dios-vegan-linzer.html csak hagyjuk ki belőle a nyírfacukrot 🙂
TIPP: Növényi tejszínes-gombás töltelékkel is nagyon finom.