magdireceptek

Diókrém

Tudom, tudom, a dió nem egy kánikulai étel, de behűtve ez a krém igazán finom. Nem csak kenyérre kenve, hanem tésztához adva (diós tészta helyett diókrémes tészta), vagy palacsintába töltve. Vagy egyszerűen a reggeli kására ráhalmozva. 

Sokan sokféleképp készítik, ez az egyik legegészségesebb, leggyorsabb és legfinomabb verzió. 🙂

Hozzávalók:

25 dkg dió
5 dkg méz
5 dkg nyírfacukor (porcukorrá őrölve)
1/2-1 dl Alpro vaníliás szójatej
2 ek. felvert növényi tejszín
2 tk. vaníliapor

Elkészítés

A szójatejet felforraljuk, a diót összedaráljuk. A dióhoz hozzáadjuk a mézet, a vaníliaport , a felvert tejszínt és a forralt tejjel „leforrázzuk”. (Sajnos a tejet nem mértem, így annyit öntsünk hozzá, amennyivel kellemesen lágy krémet kapunk). Összekeverjük, ki-és behűtjük, majd tálaljuk – kenyéren, palacsintába, kására, sőt, kifőtt metélt tésztára is remek!

Ezeket olvastad már?

Vegán mákos babka

Nagyon szeretik a gyerekek a mákot, így többször készül mákos guba vagy kalács; most babkát készítettünk velük. Hozzávalók: A tésztához:...

Fűszeres növényi zsír

Hozzávalók: 15 dkg darált mandula 4 gerezd fokhagyma 6 szál újhagyma 3 kk. 100% extra szűz olívaolaj 30 dkg kókuszzsír...

Svájci burgonya

Gyermekkorom kedvenc étele ez volt. Nem tudom, miért svájci krumpli a neve, talán ott tanulta édesanyám (gyermekként jártunk Svájcban, Franciaországban...