A bulgur kevésbé ismert gabonafajta, pedig nagyon tápláló, finom és egészséges eledel. Étrendünkbe beépítve gazdagabbá tehetjük mindennapjainkat. (Gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, pl. a vas és B-vitamin, folsav, magnézium tartalma figyelemre méltó.) Olyan reggelit mutatok most be, amely egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
4 dl vaníliás szójatej /mandulatej/bármilyen növényi tej
1 ek. kókuszolaj
3 dkg nyírfacukor
10 dkg bulgur
1 bio citrom héja
2-3 tk.kardamom
—
3-4 dl aszalt szilvás Sojade joghurt
1/2 kg szilva
Elkészítés:
A növényi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kókuszolajat, a nyírfacukrot, és forráskor a bulgurt is. Citromhéjjal és kardamommal ízesítjük, és puhulásig (kb. 30 perc) fedő alatt főzzük, közben néha megkeverjük. Miután elzárjuk a tűzhelyet, még 20 percig hagyjuk fedő alatt. Eközben előkészítjük a tálalást: mossuk meg a szilvákat, majd negyedeljük őket. A bulgurt a következőképpen tálaljuk: halmozzunk egy tálra egy kevés bulgurt, kanalazzunk rá a szójajoghurtból, és gazdagítsuk sok-sok szilvával. Ezt addig folytassuk, amíg a tálunk engedni 🙂
JÓ HÍR: A Sojade termékek szeptember végéi 20% kedvezménnyel kaphatók a Biorganik Kft-nél.
JÓ HÍR: A Sojade termékek szeptember végéi 20% kedvezménnyel kaphatók a Biorganik Kft-nél.
TIPP: bármilyen más gyümölccsel és szójajoghurttal gazdagítható. Sőt, variálható hajdinával, kölessel is.